Utbildningar på komvux

23 okt 2012
FRÅGA
Hej mitt namn är Frida.
Jag bor just i i Norge och kommer komma hem på besök över jul men sen kommer jag inte hem på heltid förens i Maj 2013.
Jag skulle gärna vilja läsa Naturkunskap B och matematik B på hel distans för att jag senare när jag kommer hem ska kunna söka högskola. Jag sökte in till komvux i kommunen där jag bor och sa att jag behövde läsa det helt på distans och det funkade tills jag kom in på kurserna ´då funkade det inte längre. Men nu undrar jag om ni vet om man kan läsa det någon annan stans. har inte så bra koll på hur sånt här går till då jag bara gick gymnasiet och efter det flyttade till norge.

Jag är skriven i sverige och min hem kommun är Kristianstad. kan jag söka till andra ställen då? Kan man få material skickat på posten hit då eller hur löser man det?

Tack på förhand
Frida

Svar:

23 nov 2012

Hej Frida, det är genom vuxenutbildningen i din hemkommun som du söker till komvux. Så det är deras kursutbud som gäller. Har de sammarbeten med andra kommuner eller utbildningsanordnare så går det bra att läsa deras kurser också. Om du vill läsa en kurs som din kommun inte har så kan du alltid höra om de vill köpa in den åt dig.

Läs mer om komvuxutbildningar här.

Om du hittar en komvuxutbildning som du vill läsa hos en utbildningsanordnare så kan du själv kontakta dem och kolla om du kan läsa hos dem. Du kan då själv behöva betala kursen själv. 

Här hittar du utbildningsanordnare som har kurser i naturkunskap.

Lycka till!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀