Byta från high school till gymnasium?

18 sep 2012
FRÅGA
Hej

Vi är en familj på väg hem från USA, vi har 2 döttrar md oss hem, dom har gått 2 år i amerikamnsk high school, när vi lämnade Sverige våren 2011 had dom gått ut klass 8 respektive klass 9. Flickorna kommer att gå ut årskurs 11 i USA respektive 12 dvs ta slut examen i High Schol för den äldre flickan.
Båda flickorna har läst Svenska på Distance via Wärmdö gymnasiet.

För vår yngre dotter, undrar vi kan hon starta årskurs 2 i gymnasiet ? Vad krävs och vad e risken ? Hon läser ca 7 ämnen idag per termin. går bra för henne ligger på betyg 3.6 av 4. Hur fungerar det om man tentar av vissa ämnen ??

Den äldre flickan går ut Highschool, och har som ambition att spring mot högskolan, hon har läst mer avancerade kurser an sin mindre syster, typ AP Fysik coh i år AP kemi, har klarat sig riktigt bra, har betygs snitt 4.1.
vad behöver hon göra för att komma in på högskolan, hur översätter vi ehnnes betyg, vad behövs kompleteras etc. (jag kan skicka betyg till er om ni är rätt ställe att få hjälp från)

Jag har ju massor av frågor, svårt att skriva ner allt, kanske har ni ett telefon nummer så vi kan ringa eller skriven information ni kan skicka till mig

Tusen tack för er hjälp

Sven göthberg
+1 314 914 2740

Svar:

31 okt 2012

Hej,

Först vill jag be om ursäkt för det sena svaret. Vi får in hundratals frågor varje vecka och har ibland svårt att hinna svara på alla i tid.

Jag tror det bästa är att ni pratar med en studievägledare på den skola i Sverige där dem skulle vilja läsa. Studievägledarna har bättre koll på alla detaljer kring utbildningens innehåll och vad dem eventuellt behöver komplettera etc.

Ni kan hitta olika gymnasieskolor och information om dem på Gymnasium.se.

Lycka till!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in