Utbildning till ambulanssjukvårdare

11 okt 2012
FRÅGA
Hej, jag undrar om var man kan läsa akut- och ambulanssjukvårdsprogrammet m (grundläggande behörighet+ körkort B) som ni har anget i en av era tidigar svar om man vill bli ambulansförare?? Hittar ingenstans info om den!!
Här bifogar jag erat svar på frågan som någon annan har ställt till Er

Hej,
För att jobba som ambulansförare, är den enklaste vägen att gå via Universitetsutbildningar, så kallad specialistsjuksköterskautbildning med inriktning mot ambulans.

För dessa utbildningar krävs det dock att du har avklarat utbildning till sjuksköterska, alternativt omvårdnadsvetenskap. För att läsa mer om antagningskrav för respektive utbildning till ambulansförare kan du läsa mer här på Studentum.

Det finns dock ett undantag, där du kan välja att läsa akut- och ambulanssjukvårdsprogrammet, där kraven är grundläggande behörighet, samt körkort B.

Lycka till!
Studentum

Svar:

11 okt 2012

Hejsan!

Jag är ledsen för att du fått vänta på svar.

Jag kan tyvärr inte hitta den sepcifika utbildningen heller, kan vara så att den inte erbjuds längre. Men utöver att studera till specialistsjuksköterska med inriktning ambulanssjukvård finns ett annat alternativ - yrkesutbildningen Ambulanssjukvårdare.

För att få läsa denna utbildning i ambulanssjukvård måste du ha minst två års erfarenhet av heltidstjänstgöring som lägst undersköterska, varav minst ett år inom den slutna vården. Observera att den kostar pengar.

MVH
Emma

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in