Vägledning om studier-

13 aug 2012
FRÅGA
Hej Jag har försökt vända mig till en viss universitet men inte fått kontakt med dem. Tiden är kanske inte så lämplig. Nu är det så att jag såg att man kan få hjälp av er tydligen? Jag är en vilse tjej som behöver råd om program, antagningspoäng och reservplatser. Min fråga är skulle man kunna få svar av er också när det rör sådana frågor? sen undrar jag också om andra frågor. Jag har sökt till ekonomi programet men hamnade som reserv. Mitt snitt är inte så högt trots att jag var en som kämpade i gymnasiet. Vad ska jag göra? jag tänkte ta en kurs i engelska eller höja upp men då hamnar jag i andra gruppen (kompliterings gruppen). Högskoleprovet är omöjligt att jag lyckas med från första gången. Jag lämnar mitt nummer så att ni kan höra av er om ni vill. Jag blir så enormt tacksam. Jag vet inte vem jag ska vända mig till.

Svar:

17 aug 2012

Hej,

Man kan absolut vända sig till oss med frågor som rör studier. Men i ditt fall skulle jag dock rekommendera dig att kontakta en studievägledare i din kommun. De kan finnas på Komvux eller högskolor och universitet till exempel.

Så är du varmt välkommen till oss att söka upp utbildningar eller bara leta inspiration bland de tusentals program och kurser som finns i vår söktjänst. Här kan du även se betygssnitt, behörighetskav med mera.

Lycka till!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in