Biologiutbildningar som inte kräver matematik C?

17 jul 2012
FRÅGA
Hej! Jag är superintresserad av Biologi, speciellt när det kommer till cellbiologi. Men jag stötte på ett stort problem då jag började leta efter utbildningar, ett problem jag hade räknat med men som jag hoppades skulle kunna undvika.
Alla biologiutbildningar kräver minst C i matematik, och matematik är min akilleshäl. Det var exakt så jag fick G i matematik B i gymnasiet.
Är annars i snitt en VG student, men var extremt slö i gymnasiet och om jag studerat istället för att göra annat så skulle jag lätt ha gått ut med mycket bättre betyg. Någonting som straffar mig nu.
Finns det någon biologiutbildning där har en chans att komma in i med endast matematik B? Har inte funnit någon i mitt sökande och hoppades få hjälp om möjligheten finns. Tack i förhand, Daniel Laakso

Svar:

06 aug 2012

Hej!

Du kan läsa matematik C på komvux för att komma in den vägen. Om du har ett tydligt mål med dina studier kanske du har lättare att motivera dig.

Det finns väldigt många utbildningar inom biologi på högskola och universitet, så jag kan tyvärr inte ge dig tips på någon som inte kräver matematik C.

Mitt tips är att du kollar i länken ovan, alternativt kontaktar komvux i din hemkommun och ser över dina möjligheter att komplettera dina betyg med matematik C. På så vis kan du ju välja bredare och kunna läsa den utbildningen som du faktiskt vill läsa.

Jag vet även att vissa skolor erbjuder tekniskt basår där du läser kurser som förbereder dig för vidare studier, däribland matematik. De kräver oftast inte matematik C, men ger dig behörighet för exempelvis en ingenjörsutbildning. Det kanske kan vara ett alternativ också.

Lycka till!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in