Min Japanska vän vill studera i Sverige, hur gör hon?

18 jun 2012
FRÅGA
Hej! jag heter Isabella och har en kompis som väldigt gärna vill studera och bo i sverige och som har en hel gymnasial utbildning från Tokyo, men undrar hur mycket den är värd i sverige? är jättetacksam f¨r ett snabbt svar/ kontaktuppgifter ´på en sida eller en person som skulle kunna hjälpa oss! Mvh Isabella

Svar:

21 jun 2012

Hej!

En utländsk gymnasieutbildning är oftast värd lika mycket som en svensk. Det gäller bara att få den bedömd av VHS för att få reda på exakt vad den motsvarar. Läs mer om att studera på universitet och högskola här.

Hen söker utbildningar precis som någon som gått svenskt gymnasium gör och skickar sedan in sina betyg för bedömning manuellt. Det är viktigt att hen har tillräckliga kunskaper i svenska och engelska för att tillgodogöra sig utbildningen. Hen måste även kunna styrka sina språkkunskaper med betyg från kurs motsvarande Svenska B och Engelska A eller högre alternativt godkänt resultat i språktesten TISUS för svenska och TOEFL för engelska.

Om hen vill läsa på svenskt universitet eller högskola vänder hen sig till antagning.se för att söka och få sina betyg bedömda.

Lycka till!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in