Vad krävs för att läsa ekonomi och management utomlands?

01 jun 2012
FRÅGA
Hej! Jag skriver till er för att jag kan inte hitta några informationer. Hoppas att ni kan hjälpa mig lite. Jag skulle vilja veta vilka kräv ställer universiter i Sverige och även utomlands ( Jag tänker på England eller USA) för att kunna studera ekonomi eller som det kallas idag management? Jag går i 2an och läser handel. Jag funderar på vilka kurser borde jag tilllägga för att ha en bättre chans att bli antagen till en väldigt bra universitet i Sverige eller helst utomlands. Måste man läsa Matte A , B , C och Engelska A, B ,C ? Tack för hjälp.

Svar:

13 jun 2012

Hej Bartek

I vår söktjänst finns över 900 olika utbildningar inom ekonomi, så det är väldigt svårt att svara på vilka krav som ställs då de är olika för varje utbildning. En sökning på management ger ca 460 träffar på utbildningar både i Sverige och utomlands. Leta gärna bland dessa för att få en uppfattning om vilka typer av utbildningar som finns och vilka som är intressanta för dig. Oftast står det vilka kurser du bör ha läst för att komma in på respektive utbildning.

Om du är intresserad av ekonomi och utlandsstudier bör du precis som du säger läsa kurser inom matematik och språk, gärna Engelska. Du bör även läsa samhällskunskap då det är vanligt att det krävs för olika ekonomutbildningar.

Sist vill jag rekommendera dig att tala med en studievägledare på din skola för att få ytterligare rådgivning.

Lycka till!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in