Läsa kurser på komvux från Australien.

30 maj 2012
FRÅGA
Hej,
Jag har ett par frågor angående distansstudier. Mina betyg från gymnasiet saknar ca 200 poäng innan jag kan söka till högskola, och har kikat på diverse kurser på distans.Problemet är att jag befinner mig i Australien sedan två år
tillbaka och var för några månader sedan med om en olycka där jag bröt min fot. Av den anledningen är jag fast här ett tag till och vill därför få lite mer information om huruvuda jag kan studera här ifrån.

Hur söker jag in till komvux online? Kan jag välja vilka kurser jag vill(förutsatt att dessa är distanskurser) för att fylla mina 200 poäng?

Kommer jag behöva skicka böcker över till Australien eller klarar jag mig med bara internet? Finns det någon bra informationssida online där jag kan läsa mer och få lite bättre koll på vad jag ska/kan göra?

Tack för er tid,
Felicia

Svar:

31 maj 2012

Hej Felicia

Komvux söker du hos din hemkommun. Antingen via internet eller pappersblankett. Så om du fortfarande är folkbokförd i Sverige bör det inte vara några problem. Om du inte är folkbokförd i Sverige måste du köpa utbildningen av en privat utbildningsaktör.

Med vänlig hälsning

Erik

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀