Hur gör jag för att bli inredningsarkitekt?

25 maj 2012
FRÅGA
Hej!

Min dröm är att få jobba som inredare men vet inte alls hur jag ska gå tillväga. Mitt snittbetyg lär ligga på något med 11 när jag går ut trean. Börjar trean till hösten. Alternativt kan jag gå om ettan, men jag vet inte riktigt om jag vill göra det. Egentligen vill jag gå framåt istället för bakåt. Kan jag gå på folkhögskola och läsa en estetisk utbildning och sedan få mitt dröm jobb som inredare? Eftersom jag ej tror att jag kommer in på arkitektutbildningen på en vanlig högskola.

Tacksam för svar!

Svar:

30 maj 2012

Hej Elina

Inredningsarkitektsutbildningen finns på två skolor i Sverige, Konstfack i Stockholm och Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Båda utbildningarna tar endast in studenter på antagningsprov, alltså inte betyg. Konkurrensen om platserna brukar vara väldigt hård och någon form av grundläggande estetisk utbildning är nästan ett måste.

Det finns många bra inredningsutbildningar på folkhögskolor och yrkeshögskolor som du kan läsa. Använd vår söktjänst för att leta bland utbildningarna. När du hittat en utbildning som du är intresserad av kan du göra en intresseanmälan och få kontakt med skolan som driver utbildningen och få mer information om ansökan etc.

Du kan även söka upp en studie- och yrkesvägledare i din kommun för att få fler tips på hur du når dröm.

Lycka till i fortsättningen!

Med vänlig hälsning

Erik

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in