Vad innebär grundläggande behörighet?

25 maj 2012
FRÅGA
Hej. Jag har nu spenderat närmsta timme med att söka information om "Grundläggande Högskolebehörighet" och det är totalt intetsägande!!! Överallt står olika information och jag vet varken ut eller in. Vad gäller egentligen? Jag vill söka till SLU och vet vilka kurser jag behöver för deras special behörighet men vad gäller för grundläggande behörigheten?! Jag har grundskola och komvux-kurserna Ma A+B, Eng A+B, Sv A, Programhantering. Jag har 9 års arbetslivserfarenhet från 3 olika fasta tjänster. Snälla hjälp jag är desperat efter svar! Vänligen/ Cecilia

Svar:

30 maj 2012

Hej Cecilia

Jag förstår din frustration, det är inte helt lätt att finna ett kort svar på din fråga.

Som jag förstår det har du inte en fullständig gymnasieutbildning men du har läst en del grundkurser på komvux samt arbetat en längre tid. Du kan då ha vad som kallas reell kompetens. Det innebär att din samlade erfarenhet kan motsvara grundläggande behörighet. Det är skolan du skall studera vid som prövar din reella kompetens.

Du ska alltså kontakta Sveriges Lantbruksuniversitet och höra med dom vad du behöver göra för att få din kompetens prövad.

Om du vill kan du fylla i det här formuläret för att komma i kontakt med SLU och få mer information.

Hoppas svaret hjälpte dig!

Med vänlig hälsning

Erik

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in