Utlandsstudier kombinerat med idrott

27 mar 2009
FRÅGA
Hej!

Jag går ut gymnasiet nu i juni och har väl en snittpoäng på runt 12-13 någonting.. Jag har tittat runt på lite olika utbildningar i Sverige och utomlands och jag måste säga att utomlands studier låter mest intressant i mina öron. Och jag har ett par frågor på det.

1. Jag spelar badminton på svensk elitnivå. Jag skulle gärna vilja kombinera det på den plats jag pluggar, att kunna fortsätta träna dvs. Vilka utomlands skolor kan erbjuda mig badmintonträning kombinerat med utbildningen? som gärna får vara idrottskombinerad. Jag är rädd för att mitt val av sport sänker utbudet av skolor..?

2. Jag har tittat på olika.. skolor tror jag det är..? Kilroy och bluechip bland annat. Men det jag noterade var att utomlandsstudier kostar en enorm summa pengar... Lånar man den summan av CSN?

Tack för att ni tar er tid!

Med Vänliga Hälsningar
Tommy

Svar:

Hej Tommy, Dessvärre vet jag inte vilka skolor som erbjuder badmintonträning, men det jag skulle rekomendera dig att göra är att se om du hittar några skolor som verkar intressanta och därefter kontakta skolan för att se om det finns möjlighet till att välja badminton som tillvalsämne. Du har rätt i att studier utomlands kan vara ganska dyrt, därför kan en bra idé vara att börja studera i Sverige och sen göra ett år utomlands. På så sätt behöver det inte bli lika dyrt, när du gör ett utbytes år så söker du ett så kallat merkostnadslån från CSN, detta extra lån finns för att täcka det mesta av dina utgifter som tillkommer vid ett utlands år. När du gör ett utbytesår via ditt universitet här hemma i Sverige så betalar du inga avgifter för att studera på skolan utomlands. Men det måste vara ett universitet som är godkänt via utbytesprogrammet. Här kan du läsa mer om utomlandsstudier, lycka till nu.
Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀