Blanda folkhögskola med komvux

19 mar 2012
FRÅGA
Hej!

Jag gick på en folkhögskola inriktning Allmän Kurs för att få gymnasiekompetens i två år, där jag blev klar med alla ämnena de erbjöd bortsett från Samhällskunskap och Religion. När jag då ansökte inför nästa termin så fick jag avslag med motivationen att jag inte kunde fylla ut till heltidsstudier, och efter ett snack med rektorn så fick jag rådet att börja på komvux, där jag skulle kunna validera mig i de ämnena jag hade godkänt i från folkhögskolan.

Sagt och gjort, jag sökte till komvux och kom in, gjorde klart Samhällskunskap och Religion och fick VG i båda ämnena. Men möjligheten till att få validera mig i de andra ämnena fanns inte, så nu sitter jag här med ett icke komplett gymnasiekompetens. Enligt Komvux så är min enda möjliga chans att få ett gymnasiekompetens är att gå just de ämnena jag har godkänt i från folkhögskolan, vilket skulle ta mig ytterligare två år.

Jag undrar ifall jag har spenderat två år på folkhögskolan i onödan, eller om det finns något sätt att kombinera dessa behörigheter t ex genom att folkhögskolan anser att jag nu har har tillräckligt för att få behörighet på gymnasienivå via dem?

Skulle vara tacksam för svar då jag har grubblat över detta ett par år nu!

Mvh Jenny

Svar:

03 apr 2012

Hej Jenny!

Du kan göra prövning i de ämnen du gått på folkhögskolan. Prövningen görs på komvux och ger dig, vid godkänd, betyg i ämnet.

Prövningar är kunskapsprov, inte hela kurser.

Här finns mer information om komvux och prövningar.

Hoppas det går bra!

Vänliga hälsningar
Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in