Plugga juridik i Australien

18 jan 2012
FRÅGA
Hej,
Mitt namn är Isabelle och jag undrar vilka mattekunskaper som krävs för att läsa en utbildning i Juridik (akademisk) i Australien. Jag går andra året på Malmö Borgarskola och ska välja kurser i individuella val till nästa år. Jag har 200p kvar av dessa och jag har redan bestämt mig för att läsa Engelska C (100p), där jag också kan få ett Cambridge certificete. Men jag står och väger mellan Matte C och Spanska steg 5. I och med att jag inte vet vilka kurser som krävs för att bli antagen till att läsa juridik på ett australienskt universitet, så vet jag inte om jag bör läsa Matte C eller Spanska steg 5? Vad anser ni skulle vara bäst?

Tack på förhand!

Mvh /Isabelle

Svar:

Hej Isabelle!

Jag tror inte att någon av kurserna är ett krav för att studera juridik i Australien. Därför tycker jag att du ska studera det som du finner mest intressant och som känns rätt för dig. Fundera över vilken inriktning du vill gå i ditt framtida liv som jurist. Vill du syssla med affärsjuridik ska du kanske studera matte C, vill du jobba internationellt som jurist är goda språkkunskaper alltid bra.

Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare på din skola för att få mer råd och hjälp.

Du kan också kontakta någon av agenterna/utlandsförmedlarna som hjälper studenter som vill studera utomlands (t.ex. Study Abroad som jag vet har avtal med en skola i Sydney som har juristutbildning). Här kan du hitta fler.

Lämna gärna en intresseanmälan till någon av agenterna och ställ din fråga i formuläret så kontaktar de dig med mer info.

Vänligen
Emma

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀