Plugga på Komvux sedan utomlands

16 jan 2012
FRÅGA
Hej!

Skulle behöva lite hjälp i djungeln av utbildningar. Jag jobbar just nu som som frisör men skulle vilja vidareutbilda mig inom eget företagande/företagsekonomi eller liknande. Helst skulle jag vilja göra det utomlands så undrar vad för utbildningar som skulle passa mig och vart det finns möjlighet att studera. Tar gärna emot broschyrer och liknande som passar mig. Undrar även lite över hur det fungerar med att läsa upp ämnen, eftersom jag bara läste Matte och Engelska A i gymnasiet. Kan man göra det på deltid då jag jobbar halvtid som frisör just nu?

Tack på förhand.

Svar:

Hej!

Jag börjar med din fråga om att läsa upp ämnen eftersom det är vad du först behöver göra. Det du ska göra är att kontakta den kommunala vuxenutbildningen i din hemkommun (komvux). De hjälper dig med all info du behöver samt lägegr upp en individuell studieplan just för dig så att du kan studera när det passar dig. Kontaktuppgifter till ditt komvux hittar du på din kommuns hemsida under "barn/skola/utbildning" eller liknande.

Här kan du läsa mer om hur det funkar med komvux.

Om du vill åka utomlands för att studera kan du antingen fixa det själv, eller ta en utlandsförmedlare till ghjälp. Många tycker det är skönt eftersom man då slipper göra mycket pappersarbete själv och man får mycket stöd och hjälp. Men det betalar du för, givetvis.

Du kan testa att göra en sökning på kategorin ekonomi och utbildningstyp utlandsstudier här på studentum.se och se vilka alternativ du får upp. Om du hittar en skola eller utlandsförmedlare som verkar intressant kan du lämna en intresseanmälan så kontaktar skolan dig med mer info.

Här gjorde jag en sökning åt dig. Det blev 236 träffar så försök begränsa sökningen ytterligare genomatt välja underkategori eller ett specifikt land.

Lycka till!

Vänligen
Emma

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in