Magister/masterutbildning inom hotell och restaurang

16 jan 2012
FRÅGA
Hej,
Min kusin har gått på högskola (3År) i Ungern-Budapest hotell restaurang turism utbildningen.Han vill fortsätta läsa vidare och ta "magister-masterexamen"-hotell restaurang.Undrar hur långt utbildningen är och om det finns möjlighet och hur han lämnar in sin ansökan.Skulle vara tacksamm för all info angående den här utbildningen.

mvh
Emilia

Svar:

Hej!

Jag uppfattade inte i din fråga om det är i Sverige eller Ungern han vill studera, eller om han är ungersk eller svensk. Om han vill ansöka till en utbildning som ges på högskola/universitet i Sverige gör han det på antagning.se. Om det är till en skola utomlands måste han ta kontakt direkt med den specifika skolan.

I Sverige står "magister" för ett års utbildning och "master" för två år. Definitionen kan se annorlunda ut utomlands. Vanligtvis kallar man all vidareutbildning för master, oavsett om det är 1 eller 2 år.

Om du har hittat en utbildning här på vår sajt som du vill veta mer om, kan du lämna en intresseanmälan till skolan så kontaktar de dig med mer information.

Vänligen
Emma

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀