Studera i Storbritannien

13 jan 2012
FRÅGA
Hej,
Jag undrar angående att studera och söka utbildning utomlands, kan man söka till utbildningar (Apotekare, Farmaci, medicin) i storbritaninen? Jag vill gärna studera i storbritaninen men har inte så mycket information om hur jag ska gå till väga så jag undrar ifall ni skulle kunna hjälpa mig!

Jag undrar också angående snitt betyget till Apotekare eller receptarie detta året (om det är möjligt).

Med vänliga hälsningar
Sara

Svar:

Hej Sara!

Generellt sett kan man säga att den som vill studera utomlands har tre alternativ; påbörja en utbildning i Sverige och sedan åka som utbytesstudent till en skola i ett annat land, ansöka själv till skolan utomlands, eller ta hjälp av en utlandsförmedlare.

Detta kan du läsa mer om här.

Vi har inte med alla Storbritanniens utbildningar på vår sajt, utan endast de som valt att marknadsföra sig via oss. Här hittar du de som ges inom medicin/farmaci.

Jag skulle därför råda dig att ta kontakt med en utlandsförmedlare i första steget och höra efter vilka alternativ som finns. Eller så googlar du efter utbildningar i Storbritannien och tar kontakt själv med olika skolor för mer info.

Jag har ingen info om snittbetyg till dessa utbildningar utomlands. I Sverige kan du se snittbetyget för utbildningar inom medicin om du tittar på siffrorna som står i kursiv text bredvid utbildningsnamnet i denna lista.

Vänligen
Emma

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in