Är jag behörig till utbildningen?

26 jan 2023
FRÅGA
Hej!
Jag har lite frågor kring vuxenutbildning i italienska på distans. I Göteborg där jag är folkbokförd ser jag att jag kan läsa Italienska 1 och 2. Dock tror jag att jag kan ligga på högre nivå då jag studerat italienska i Italien innan. Jag har hittat Italienska 3 och 4 på NTI och Hermods och undrar om jag skulle kunna läsa någon av de kurserna trots att det står att de inte finns i Göteborg.

Sen undrar jag också ur vilken "pott" CSN ligger i. Jag har inga veckor kvar på högskolenivå, men har endast studerat ett år på folkhögskola och borde ha kvar ett år i den "potten", vilket jag kommer behöva då jag inte kommer kunna jobba samtidigt.

Vänliga hälsningar

Svar:

30 jan 2023

Hej,

Om du vill läsa kostnadsfritt genom vuxenutbildningen så måste du göra det genom din kommun. Du kan då ta kontakt med dem och fråga om du kan gå kurserna genom dem. Du behöver vara behörig till kurserna. För Italienska 3 är Italienska 2 behörighetskravet osv. Så om du vill börja med 3 kan du tenta av 2 genom en prövning på Komvux.

Hur många veckor du som längst kan få studiemedel när du ska studera på gymnasienivå beror på vad du har för utbildning sedan tidigare. Du kan kolla upp vad du kan få på CSN.se eller kontakta dem om du är osäker.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in