Hur blir jag inredningsarkitekt?

22 jan 2023
FRÅGA
Hej!

Jag går första året på gymnasiet, jag valde att gå naturvetenskapslinjen eftersom att det är brett och för att jag inte visste vad jag ville bli i framtiden. Just nu har jag haft mina ögon öppna för inredningsarkitektur och tycker att det låter intressant, därför undrar jag , om jag lägger till en estetisk kommunikations kurs i trean kan jag fortfarande söka till inredningsarkitektur, även fast jag går natur, eftersom att jag har hört att de bästa linjerna man kan ha gått på är hantverksprogrammet och estet för denna utbildning.

Tacksam för svar!

Svar:

23 jan 2023

Hej,

För yrket inredningsarkitekt kan det se lite olika ut med behörigheter beroende på vilken universitet/högskola utbildningen ges på. Gemensamt för de flesta, om inte alla utbildningar, är grundläggande behörighet. Denna behörighet får du av alla högskoleförberedande program (och även om yrkesprogram om du väljer till det).

Sedan finns det ofta också andra prover som står för den särskilda behörigheten och där urvalet görs på konstnärlig grund. Det kan handla om arbetsprover, skriftlig motivering och intervjuer. Exakt hur dessa ser ut kan som sagt variera.

Det låter som skolan du hittat är ett bra val för att få tid att öva på de arbetsprover som kan komma. 

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in