Hur får jag magisterexamen?

22 jan 2023
FRÅGA
Hejsan,
Jag har en fråga om magisterexamen från socionomexamen. Socionomprogrammet är 210 hp, 3,5 år, 7 terminer. Om man vill ta magisterexamen i socialt arbete, krävs det endast att läsa kurser för samlad poäng för 30 hp (utöver socionomexamen) för att uppnå poängen för magisterexamen. På vissa sidor läser jag att magister är 1 år, men är det utöver 3,5 år eller är det räknat från en kandidatexamen på 3 år, 180 hp?
Om jag tänker rätt så tar jag min socionomexamen nästa vinter (mitten på januari), om jag läser hela våren och får en samlad högskolepoäng på 30 hp till, får jag då en magister i socialt arbete eller måste jag läsa ytterligare 30 hp för att få en magister?

Svar:

23 jan 2023

Hej,

Efter avslutad utbildning kan du fortsätta att läsa till magister, vilket tar ytterligare ett år, eller en masterexamen efter två år. Du som har en socionomutbildning och/eller magisterexamen i socialt arbete kan ansöka om att tillgodoräkna vissa kurser. Hör av dig till institutionen där du vill studera så kna du få ett mer ingående svar.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in