Vilken utbildning ska jag gå?

09 dec 2022
FRÅGA
Hej

Har tänkt studera inom trädgård och försöker bena ut vilken utbildning som passar mig, det är en djungel därute. Är bosatt i Eskilstuna men kan ordna kortboende i Lund.
Hur går jag tillväga? Har inga förkunskaper inom området förutom egenintresse och passion för växter och natur i min egen stora trädgård. Arbetar idag som projektledare inom byggsektorn och tänker mig att kunna implementera design, grönska och planteringar inom byggnation

Tar emot tips och råd från er

Tack på förhand

Mvh

Svar:

12 dec 2022

Hej,

Vad roligt att du vill jobba inom trädgård! I listan här hittar du ett brett urval av utbildningar inom trädgård: https://www.studentum.se/utbildning/tradgard. Beroende på om du vill fokusera mer på att enbart utföra arbetet eller även vara med och planera arbetet finns det olika nivåer av utbildningar.

 En av de mest vanliga utbildningarna inom trädgårdsbranschen är trädgårdsmästare. Som trädgårdsmästare arbetar du med att organisera och planera arbetet samtidigt som du själv deltar i och utför arbete såsom gräsklippning, odling, plantering och övrig skötsel. Du förväntas även kunna arbetsleda och komma på lösningar efter olika behov. 

Läs på lite och fundera vilken av utbildningarna som kan passa dig. Ta gärna kontakt med de olika skolorna för mer information.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in