Hur vet jag om utbildningen är bra?

05 dec 2022
FRÅGA
Hej, jag funderar på att söka till en personalvetarutbildning på distans via Academy online.

Men jag är osäker på hur konkurrenskraftig jag blir på arbetsmarknaden när jag är färdig? Jag vill undvika och gå en utbildning och sedan inte kunna få något jobb pga att digniteten och kvaliteten är för undermålig.

Får man ett nationellt eller internationellt diplom vid avslutad utbildning?

Tack förhand!

Svar:

07 dec 2022

Hej,

Det finns några olika saker du som blivande student bör undersöka innan du påbörjar en yrkesutbildning. Detta för att säkra att utbildningen håller en viss kvalitet. Om yrkesutbildningen ges av en folkhögskola, ett universitet, YH-anordnare eller en annan institution som går under statlig tillsyn, måste utbildningen uppfylla vissa kriterier för att få erbjudas. Det ger dig en viss trygghet.

Om utbildningen däremot ges av en privat anordnare, förening eller ett företag, bör du undersöka om den är godkänd av yrkesområdets branschorganisation och huruvida utbildningen ger ett nationellt eller internationellt godkänt diplom eller liknande. Det kan också vara en god idé att läsa recensioner från tidigare studenter och liknande. Du kan även fråga framtida arbetsgivare om de har några åsikter.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in