Hur funkar lärarbehörigheter?

17 nov 2022
FRÅGA
Hej!
Jag är utbildad grundskolelärare åk 4-6 (matematik, svenska, engelska & musik) men vill utöka min behörighet i matematik till årskurs 7-9?

Vad behöver jag läsa och hur hittar man dessa kurser?

Svar:

21 nov 2022

Hej,

Din examen och de behörigheter du valt att utöka din examen med styr vilken skolform du blir behörig att undervisa i. Här finns information om på vilka olika grunder du kan bli behörig att undervisa i olika skolformer och årskurser: https://www.skolverket.se/regler-och-ansvar/lararlegitimation-och-forskollararlegitimation/regler-och-krav-for-lararlegitimation/larar--och-forskollararlegitimation-och-krav-for-att-fa-behorighet. Det kan även vara en bra idé att höra av sig till en institution som har lärarprogram eftersom det kan bli lite komplicerat med lärarbehörigheter och det kan vara bra att få hjälp med att göra en studieplan.

När du vet vad som krävs för att du ska bli behörig för årskurs 7-9 kan du söka på utbildning på Antagning.se för att se vilka utbildningar som ges vilka terminer (Lärarutbildningar ändras ganska ofta så det är bäst att söka inför den termin som är intressant).

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in