Hur blir jag biomedicinsk analytiker?

08 nov 2022
FRÅGA
Hej, jag har tänkt att komplettera mina betyg, jag läste samhällsvetenskap på gymnasiet och vill nu byta inriktning till naturvetenskap.

Jag vill läsa biologi, kemi och fysik för att sedan utbilda mig till biomedicinsk analytiker eller laboratorieassistent, något åt det hållet. Är det dem tre kurserna som behövs för att vara behörig? Eller vilka kurser måste jag läsa för att få behörighet till biomedicinsk analytiker?

Hur funkar komvux? Kan jag anmäla mig till dessa kurser? Läser man en i taget eller hur funkar det på komvux?

Mvh

Svar:

10 nov 2022

Hej,

För att bli biomedicinsk analytiker krävs det att man studerar vid Biomedicinska analytikerprogrammet som är en treårig utbildning vid högskolor och universitet. En bra gymnasial utbildning för att bli biomedicinsk analytiker är Naturvetenskapsinriktningen på Naturvetenskapsprogrammet. Behörigheten som krävs för att studera på Biomedicinska analytikerprogrammet är Grundläggande behörighet, Biologi B, Fysik A, Kemi B och Matematik C, alternativt Biologi 2, Fysik 1a/1b1+1b2, Kemi 2 och Matematik 3b/3c.

Du kan söka kurserna du saknar på Komvux. Oftast kan man läsa upp till 400 poäng samtidigt per termin, det kan t. ex. vara 4 st 100 poängkurser.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in