Åldersfördelning på utbildning

30 okt 2022
FRÅGA
Hej!

Jag är utbildad civilingenjör och har jobbat med produktutveckling inom bilindustrin i ca 20år. Jag skulle vilja prova att jobba praktiskt och eventuellt konstnärligt och funderar därför på att skola om mig till ett yrke där jag får vara mer kreativ och jobba med händerna.

Jag har hittat ett antal utbildningar här som intresserar mig. Jag får en känsla av att de som går dessa utbildningar har just gått ut gymnasiet, dvs kring 20års åldern - stämmer det?
Jag är själv 46år och tänker att jag kanske inte riktigt skulle passa in...
Jag har bla hittat:
- Konstnärlig grundutbildning
- Färg, form och hantverk
- Arkitektur och design
- Metallformgivning

Mvh

Svar:

31 okt 2022

Hej,

Jag kan inte svara på hur åldersfördelningen ser ut men du kan alltid höra av dig till skolorna och fråga. Men då det är vanligt att man byter yrke längre fram i livet skulle jag inte rekommendera att du tänkte så mycket på det när du väljer din utbildning. Läs på lite mer om utbildningarna och fundera på vad du vill att de ska leda till, ta reda på hur arbetsmarknaden ser ut och kolla upp vad som krävs för de tjänster du vill söka.

Utgå gärna  från vad du vill göra och inte hur många andra i din ålder som vill göra samma sak. Jag tror att du kan förvänta dig att majoriteten på alla utbildningar är lite yngre än dig men att du inte är den ända som är äldre. Men man kan inte veta det.

Lycka till!/Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in