Kan jag tillgodoräkna mig kurser på högskolan?

28 sep 2022
FRÅGA
Hej!

Jag är intresserad av omställningsstudiestödet. Är utbildad fil kand inom socialpsykologi. Vad kan jag komplettera med och var söker jag de utbildningarna? Förslag ? Hur brukar det se ut för personer med beteendevetenskaplig utbildning om man vill söka till socionomprogrammet, hur brukar man kunna tillgodoräkna sig poäng och förkorta sin utbildning? Jag vet att det är individuellt men hur brukar det se ut ?

Svar:

03 okt 2022

Hej,

Det är sällan så att det går att komplettera med något om man vill vidareutbilda sig inom något annat yrke eller område. Men du kan fortsätta med master inom ditt ämne eller söka dig till andra masterutbildningar som du är behörig till genom din kandidatutbildning. Det finns ingen lista på vilka utbildningar du är behörig till så du måste kolla på behörighetskraven för de utbildningar du är intresserad av. 

om du söker och kommer in på Socionomprogrammet kan du ansöka om tillgodoräknande om du redan har läst några av de kurser som ingår. Du kan titta på programplanen och se om du har läst någon av kurserna innan. Då får du en id'e om hur mycket du skulle kunna tillgodoräkna dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in