Vilken HR-utbildning ska jag gå?

31 aug 2022
FRÅGA
Hej!
Jag jobbar idag som central projektsamordnare och i den rollen innebär en hel del projektledning men även att stötta HR-chefen och personalhandläggaren med att skriva policys, administration kring anställningsavtal och ergonomi och mycket mer.
Nu vill jag utveckla mig inom HR men vet inte vilken väg jag ska gå. Jag varken kan eller vill plugga på högskolan i 3 år men vad finns det mer för alternativ som kan ge en god kompetens och ge möjlighet att få jobb inom HR?
Jag är villig att plugga på distans, deltid, betala för en utbildning, använda det nya studiestödet som träder i kraft.
Vill hitta något som kan passa för mig.
Hoppas att jag kan få vägledning här.
mvh

Svar:

05 sep 2022

Hej,

Man kan studera HR på högskola eller universitet eller gå en privat yrkesutbildning inom exempelvis personalfrågor och personalutbildning. En HR-utbildning innehåller ämnen som psykologi, sociologi, socialpsykologi och pedagogik. Fokus ligger på personal, arbetsliv och organisationer. Företagsekonomi kan också ingå. Utbildningarna i HR har gemensamma drag men kan variera när det kommer till huvudämne och ämneskombinationer. Det varierar också vilken examen du får mellan olika skolformer och längder.

Det bästa är om du funderar på vad du vill kunna söka för jobb när du är klar med utbildningen och att du sedan kollar med potentiella arbetsgivare vilka utbildningsbakgrunder de efterfrågar. Sedan kan du börja läsa på om utbildningarna och jämföra de som du är intresserad av. Kolla upp vad de ger för examen, vad som ingår i programmet och vad det är för skolform (högskola, yrkeshögskola, privat yrkesutbildning osv.). 

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in