Hur blir jag pilot?

21 aug 2022
FRÅGA
Hej,
. Jag har frågor kring pilotutbildningen. Min största dröm är att bli en flygpilot och nu försöker jag göra allt för att uppfylla min dröm, men vet inte exakt vilken utbildning som är den rätta för att kunna arbeta som pilot hos ett flygbolag samt hur jag ska gå tillväga för att uppfylla min dröm. Jag har därför ett par frågor. Första frågan är att ni har en utbildning som heter ”Pilotutbildning - Integrerad Trafikflygarutbildning (YH)” som är kostnadsfri, är den utbildningen rätt för att kunna bli anställd hos ett flygbolag som pilot, exempelvis SAS eller är det en annan pilotutbildning jag måste gå? Min andra fråga är vad som krävs av mig (behörigheter) för att kunna gå pilotutbildningen? jag har precis tagit studenten, jag gick ekonomilinjen, men krävs något mer? Har läst matte 3B, engelska 7. En till fråga jag har är hur jag ansöker till utbildningen? För jag hittar ingen direkt ansökan till utbildningen, utan ansökan till mer information.

Dessa är mina frågor, jag är tacksam för svar och hoppas på att ni återkommer.

Mvh,

Svar:

29 aug 2022

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning. På deras egen webbplats kan du hitta information om hur du ansöker eller hur du bäst kontaktar dem.

För att bli pilot måste du gå en utbildning på yrkeshögskolan eller på annan fristående utbildningsanordnare efter gymnasiet. För att bli antagen krävs vanligtvis grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1a, Matematik 3b och Engelska 6.  De sökande måste också uppfylla vissa medicinska krav och genomgå antagningsprov.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in