Hur blir jag chef?

12 jul 2022
FRÅGA
Hej! Jag skulle vela jobba som konsultchef på exempel bemanningsföretag, vad behöver jag plugga då? Finns de nån utbildning som inte är på högskola?

Svar:

15 aug 2022

Hej,

Det finns väldigt många olika företag som du kan starta eller arbeta som chef inom. Det finns även många olika program och kurser på universitet/högskola som riktar sig mot att starta eget eller vara chef och alla de olika delarna som är viktiga i denna process. T.ex. finns det program/kurser inom entreprenörskap, nyföretagande, projektledning, affärsskapande, innovationsledning, affärsutveckling, ledarskap osv. Sedan finns det även en ekonomisk inriktning där man kan läsa ekonomi, redovisning, marknadsföring, tillväxtplanering, företagsekonomi, handel osv.

Det finns mycket att tänka på och alla dessa utbildningar och inriktningar fokuserar på lite olika saker. Det kan därför vara bra om du läser på om utbildningarna och kontaktar de skolor som har dessa för mer information och vägledning.

Lycka till! /Petra,SYV

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀