Hur höjer jag gymnasiebetygen från IB?

09 jun 2022
FRÅGA
Hej!

Jag har tagit studenten från IB programmet med 35 poäng (20,4 svenska merit). Jag vill verkligen höja mina betyg och läsa historia 1 för att söka till juristprogrammet i vår. Hur kan jag göra det på snabbaste möjliga sättet? Mitt lägsta betyg är i fysik, och då undrar jag hur jag ska höja mitt betyd om jag läste physics standard level i IB? Ska jag läsa fysik 1 eller fysik 2 eller båda för att höja mitt betyg i fysik? Och går det att ta flera komvux kurser samtidigt, och hur många isåfall? Går det att läsa klart alla 3 kurser på en termin, teknist sätt, om jag känner att jag klarar det? Eller istället för fysik läsa kemi 1, 2, biologi 2, samt historia?

Tack på förhand!
Med vänliga hälsningar

Svar:

13 jun 2022

Hej,

Med en IB-utbildning kan man tyvärr inte läsa kurser inom den gymnasiala vuxenutbildningen (Komvux) för att höja sitt meritvärde. Däremot kan sökande med IB-examen genom sitt eget system höja betygsmedelvärdet med så kallade retakes.

Kolla med din gamla skola om de kan erbjuda dig reatkes. Ett annat alternativ är högskoleprovet

Lycka till! /Petra,SYV

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀