Skillnad undersköterskeutbildningar

21 sep 2011
FRÅGA
Hej!

Är intesserad av barnspecialistundersköterske utb. Jag har läst om den på Åsö vuxengymnasie men har också sett att det finns en liknande i Båstad den heter bara specialist undersköterska. har också förstått att det ev. kommer att starta en liknande utb. i Växjö. Skulle vara tacksam om ni kunde svara på vad det är för skillnad på dessa utbildningar. Är alla yh utbildningar? Kan man jobba under tiden?
MVH Maria.

Svar:

Hej Maria!

Båda de utbildningar du hittat, Barnspecialistundersköterska på Åsö vuxengymnasium och Specialistutbildad undersköterska inom kvalificerad sjukvård i Båstad, är YH-utbildningar. Den på Åsö Vux är mer specifikt inriktad på vård av barn och ungdomar, medan den i Båstad är mer allmänt inriktad på både vuxna och barn.

Den i Båstad ges på heltid, varför du nog inte skulle kunna jobba samtidigt. Den på Åsö ges däremot på deltid, vilket innebär att du skulle kunna jobba samtidigt. Observera att även om den ges på distans förekommer obligatoriska träffar, så du måste kunna ta dig till Stockholm då och då. Utbildningen du nämner som eventuellt ska starta i Växjö har jag tyvärr ingen information om.

Om du vill veta mer om någon av utbildningarna kan du fylla i en intresseanmälan. Då kommer skolan att kontakta dig med mer information! De kan även svara på specifika frågor om du skriver sådana i din intresseanmälan.

Lycka till med dina framtida studier!

Vänliga hälsn.
Emma

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in