Vad är det för skillnad på Studentum och studera.nu?

15 apr 2011
FRÅGA
Hej!

Man kan ju söka utbildningar både här och på studera.nu vad är det för skillnad?
Spelar det någon roll om man söker här eller där? Kan man söka genom båda fast olika utbildningar osv?

/Michael

Svar:

Hejsan. Studera.nu är Högskoleverkets hemsida där man söker till universitets- och högskolestudier. På Studentum söker du inte till själva utbildningen utan här hittar du information om utbildningar och kan komma i kontakt med skolor och utbildningsansvariga. Här hittar du även information om fler utbildningstyper, inte bara universitets- och högskolestudier, utan även om Yh-utbildningar, Ky-utbildningar, folkhögskoleutbildningar, komvuxutbildningar och utbildningar utomlands. På Studentum kan du även komma i kontakt med andra studenter genom vårt studentforum, läsa studiebloggar och mycket, mycket mer.

Vi har dock ett samarbete med Högskoleverket och har utvecklat den tekniska plattformen för deras nya söktjänst där man kan söka och jämföra utbildningar. Du kan läsa mer om detta här. 

Men det är alltså hos studera.nu där du anmäler dig till en utbildning/kurs på univesitet och högskola. På Studentum finner du informationen, samt fler utbildningar och utbildningstyper.

Hoppas mitt svar var tydligt nog.

Mvh Gustav

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀