Intresseanmälningar och betyg

10 jan 2011
FRÅGA
Hej!
När man har skickat in intresseanmälan till ett program, hur lång tid tar det innan man får svar? Det stod någonting om i katalogen att man ska bifoga sina slutbetyg, måste man det? Eller kan man skicka in dem på posten?
Mvh Teresia

Svar:

Hejsan, tack för din fråga på Studentum.

Hur ofta man får information av en skola efter att man skickat in en intresseanmälan kan variera väldigt mycket. Oftast och helst ska skolan svara inom 24 timmar men det beror såklart på hur många intresseanmälningar de får samt hur mycket de har att göra.

Det kan ju exempelvis vara så efter jul och nu i och med skolstart har extra mycket att göra, och därmed kan det tyvärr ta lite längre tid.

Gällande din fråga om slutbetyg så beror det på hur du söker till skolan. Om det står att ansökan ska komma via post och att du ska ha med dina slutbetyg från gymnasiet så ska de med där, men ofta kan du även söka till utbildningen digitalt och då kan du bifoga dem där.

Lycka till!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀