Utbildning till läkaresekreterare

12 dec 2010
FRÅGA
Hej jag tog studenten 2005. Nu har jag bestämt mig för att plugga vidare. Jag vill jätte gärna plugga till Läkarsekre.
Men jag vet inte vilka ämnen jag behöver plugga? Vilka A kurser vilka B kurser ev. vilka c - kurser?
Kan du hjälpa mig, vägleda mig?

Svar:

Hej,

Vad kul att du är sugen på att plugga vidare. Visst finns det utbildningar till läkarsekreterare att hitta i vår söktjänst.

När jag gör en sökning så finner jag åtta stycken utbildningartill läkarsekreterare runt om i landet. Dessa utbildningar är av typen Yh-utbildning och Ky-utbildning, vilket innebär att du i dina studier får praktisera din teoretiska kunskaper ute på arbetsplatser, genom en så kallad LiA-period (lärande i arbete).

På så vis får du möjlighet att bredda ditt nätverk inom denna bransch, och lättare kan få arbete efter att du tagit din examen.

BEhörighetskraven kan variera från utbildning till utbildning, men vanligtvis behöver du ha grundläggande behörighet för högskolestudier och minst godkänt eller betyg 3 i Svenska A, Svenska B, Engelska A.

I de flesta fallen krävs även särskild behörighet och minst godkänt eller betyg 3 i ämnena Engelska B, Matematik A samt Information och Layout (Textbehandling A) eller motsvarande dokumenterade kunskaper i dessa ämnen.

Du kan läsa mera om utbildningarna till läkarsekreterare här på Studentum, och göra intresseanmälningar för att få hem mer information om utbidlningen och dess behörighetskrav etc.

Lycka till!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀