Utbildning till konditor

16 jun 2010
FRÅGA
Hej!

Är en tjej född 1990 som är vädligt intresserad av att bli konditor! Hur går jag tillväga? Hur lång är utbildiningen? Jag vill veta det mesta!

Tack! /charlotte

Svar:

Hej!

Längden på konditorutbildningen varierar beroende på vilken sorts utbildning du väljer. Det finns utbildningar inom bageri och konditori på Yrkeshögskolenivå, som yrkesutbildning och som kommunal vuxenutbildning.

Yrkeshögskoleutbildning, eller YH-utbildning som det också kallas, är en statlig utbildningsform. Oftast är utbildningarna mellan 1-3 år långa och har ungefär en tredjedels praktik.

Yrkesutbildningarna kan både vara privata och statliga. De privata tar oftast ut en kursavgift medan du kan ansöka om att din kommun betalar den statliga. De är för det mesta kortare och mer inriktade på praktiken redan i klassrummet.

Kommunal vuxenutbildning fungerar ungefär på samma sätt som de statliga yrkesutbildningarna. Ibland kallas de även för Yrkesvux. De utbildningarna måste din kommun stå för.

Lycka till med dina framtida studier!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀