Utbildning till behandlingspedagog

13 jun 2010
FRÅGA
Hej! Jag är inresserad av att läsa till behandlingspedagog. Hur går jag tillväga då? Och vart finns dessa utbildningar. MVH Madde

Svar:

Hej,

Visst finns det utbildningar till behandlingspedagog. Det finns flera olika skolor och utbildningstyper att välja bland, så det gäller för dig att läsa om skolan och utbildningen för att känna vilka du är intresserad av att få mera information om.

När du hittat några som du anser verkar intressanta, så kan du göra en intresseanmälan för att på så sätt få mera information från skolan, samt anmälningsblanketter. Sen är det bara att söka till den du trivs bäst med!

Här finner du utbildningar till Behandlingspedagog.

Som behandlingspedagog arbetar du med människor som har sociala problem av olika slag. I ditt arbete handlar det mycket om att lyssna på och samtal med dina klienter. Detta sker mycket genom samtal, enskilt eller i grupp, där man försöker hjälpa och motivera personen att förändra sin livssituation. Målet är att hjälpa personen att leva ett självständigt och bra liv på sikt.

Som behandlingspedagog är det viktigt att ha tålamod och kunna hantera känslor av olika slag för att på bästa sätt kunna hjälpa klienten, vilket ofta kan vara psykiskt krävande, men det ger samtidigt mycket tillbaka för den som vill engagera sig i andra människor.

Lycka till!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀