Studiemedel och boende vid studier utomlands

12 jun 2010
FRÅGA
Hej!

Jag undrar vilka typer av studiemedel man kan få om man vill studera utomlands? Hur man kan hitta boende på ett bra sätt?

Mvh // Carro

Svar:

Hej!

För att ta reda på vilka studiemedel som du kan söka är det alltid bästa att kontakta csn så att det inte blir fel någonstans. Det vanligaste är att man måste studera ett visst antal veckor utomlands för att få studiemedel. Hur många beror på var i världen du vill studera. Ibland kan man även få låna till kursavgiften. Om du vill dryga ut de pengarna kan du även söka olika stipendier.

Att hitta boende utomlands kan vara både lätt och svårt. Om du åker med en agent så kan de hjälpa dig att hitta information. Ibland har skolan bostäder som de förväntar sig att man bor i, ibland vill de att man hittar på egen hand. I vissa länder kan man åka ner och fixa boende på plats under första veckan, i andra måste man ha ordnat långt innan. Mer information kan du få av skolan.

Lycka till med dina framtida utlandsstudier!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀