Utbildning inom pedagogik på distans

01 jun 2010
FRÅGA
Jag är intressead av pedagogikutbildning. Hur funkar det på distans? När kan man börja? Kostar det något i såfall vad? Tacksam för svar! Mvh Petra Jonsson

Svar:

14 jan 2022

Hej,

Ja, det finns väldigt många utbildningar inom pedagogik, så väl som på distans som på plats. Vanligast är att utbildningarna har någon form av inriktning. Beroende på vilken inriktning du vill gå, så finns det olika utbildningstyper att välja bland.

Ansökningsdatumen varierar från utbildning till utbildning, men oftast står det angivet för respektive utbildning. Om det inte gör det, kan du alltid kontakta skolan för att ta reda på när nästa ansökningsdatum, samt startdatum är. Oftast kostar inte utbildningarna något utöver litteratur, men det finns undantag. Information om det finner du för respektive utbildning.

Du kan finna alla utbildningar inom pedagogik på distans här på Studentum.

När du läser en utbildning på distans har du fördelen att själv planera dina studier, och får på så vis lite merakontroll, men det kräver också väldigt mycket självdisciplin. Utöver det, krävs det också att du har tillgång till egen dator samt internetanslutning då en del kurser är helt nät- eller webbaserade vilket betyder att du aldrig behöver resa till högskolans campusort, varken vid introduktioner eller vid tentamenstillfällen. Dock finns det ett fåtal som kräver ett visst antal möten under kursen.

Du kan läsa mer om vad som gäller vid studier på distans på distansutbildningar.se

Lycka till
Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in