Utbildning till Medicinsk Sekreterare

14 maj 2010
FRÅGA
Försöker hitta info om läkarsekreterarutbildningar i Stockholm - men har inte lyckats hitta något.

Svar:

Hej,

Visst finns det sådana utbildningar, men man kallar det numera för Medicinsk sekreterare. Idag finns det både YH- samt KY- utbildningar som ger dig en yrkesroll som medicinsk sekreterare.

När du läser en YH, eller KY- utbildning kombinerar man teori med praktiskt lärande på en arbetsplats. De erbjuds inom branscher där det finns ett uttalat behov av välutbildad arbetskraft. Innehållet i utbildningarna bygger på kunskap som uppkommit vid produktionen av varor och tjänster, och de syftar till att leda till jobb direkt efter examen.

Man kallar den praktiska delen för LIA - lärande i arbetslivet, där du har möjlighet att utvecklas både med din praktiska och teoretiska kompetens. Den ger dig också en eftertraktad möjlighet att knyta viktiga kontakter inför en framtida karriär.

Du kan läsa mer om att studera på Yrkeshögskola på vår systersajt, yrkeshogskola.net

Den finns även en utbildning till medicinsk sekreterare som ges på Universitet, Örebro Universitet, som ger dig en kandidatexamen.

Du kan finna dessa utbildningar till Medicinsk Sekreterare här på Studentum.

Lycka till!
Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀