Utbildning till läkarsekreterare

22 mar 2010
FRÅGA
Hej!

När jag söker efter utbildningen läkarsekreterare dyker det bara upp en utbildning som heter företagande/entreprenörskap som inte verkar ha något alls att göra med läkarsekreterare. Är det något tillfälligt fel eller har utbildningen för läkaresekreterare tagits bort?

Mvh
Sara Wikman

Svar:

Hej Sara!

Jovisst finns det fortfarande utbildningar som leder till yrket som läkarsekreterare. Som läkarsekreterare har du många och varierande arbetsuppgifter inom hälso- och sjukvård vid sjukhus, vårdcentraler och inom företagshälsovård. Du kan även jobba på privata mottagningar, inom läkemedelsindustrin och vid medicinska forskningsinstitutioner där det finns läkarsekreterare.

Anledningen till att du inte hittar en utbildning som heter "Läkarsekreterare" kan vara för att man idag allt oftare kallar denna yrkesbenämning för medicinsk sekreterare eller vårdadministratör istället för läkarsekreterare.

Säker du i fritexten på "läkarsekreterare" hittar du några utbildningar som leder till ett yrke som läkarsekreterare, men du finner flera alternativ inom detta område om du istället går under kategorin "Vård" och sen söker i fritexten på "Sekreterare".

När du hittar din utbildning kan du sedan göra en intresseanmälan, så kontaktar skolan dig sedan.

Lycka till med dina framtida studier!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀