Antagningspoäng och regler

14 mar 2010
FRÅGA
Hej jag är en kille som går första året i gymnasiet(samhällsvetenskapliga programmet)och jag har en fråga.
Jag vill så gärna utbilda mig till en psykolog men har kollat i en hemsida och där stod det att gymnasiebetyget log på ca 19,37(snitt). Jag undrar nu; de som får mindre än 19,37 gymnasiesnitt går inte in på psykologprogrammet?
Eller visar snittet bara vad studenterna som valde psykologprogrammet hade för snitt.
Tack för ett svar.

Svar:

Hej,

Snittbetyget 19,37 som visas är föregående års lägsta antagningspoäng till denna utbildning, som ger dig som sökande en fingervisning på vad intagningspoängen kommer att ligga på nästkommande år.

Ju högre tryck det är på ansökningarna till en utbildning, desto högre antagningspoäng krävs, och om man titta på ansökningstrycket för psykologiutbildningen så går den uppåt, vilket innebär att du som sökande ökar dina chanser med så höga betyg som möjligt, och om du vill öka dina chanser finns alltid högskoleprovet som kan öka chanserna ytterliggare.

Du kan läsa mer om antagningspoängen, där bland annat information om de nya antagningsreglerna som kommer att börja gälla till hösten 2010.

Lycka till med dina studier!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀