Vad ska jag bli i framtiden? Jag vill hjälpa människor och tjäna bra.

18 mar 2014
FRÅGA
Hej!
Jag har ingen aning om vad jag vill bli i framtiden, men någonting jag har klart för mig är att jag vill bli något bra, någon som hjälper människor och tjänar bra. Jag läser just nu Samhälle med inriktning av media-journalistik andra året på gymnasiet. Jag har ingen aning om vad som händer efter gymnasiet? Kan jag läsa natur på universitetet även om jag inte är så bra på matte? Just nu har jag A i natur och B/C i alla mina medieämnen. Har C i idrott och svenska och spanska, och engelska vet jag inte än. Vad krävs det för att läsa på ett universitet med naturinriktning? om jag till exempel vill bli tandläkare? betygsmässigt osv?
Mvh Sheila

Svar:

19 mar 2014

Hej Sheila!

Jag förstår att det är svårt att veta vad man vill bli när man blir stor. Det finns ju idag mycket att välja på. Gör gärna vårt yrkestest för att se vad du passar som.

Ett annat tips är att läsa på mycket om utbildningar och söka runt för att se vad som finns. På Studentum.se kan du filtrera dina sökningar på kategori, ort och utbildningstyp för att göra dina sökningar mer specifika och smalare.

Här kan du läsa mer om utbildningar till tandläkare. Om du går in på en utbildning kan du se vilka krav och behörigheter som krävs för just den utbildningen. Du kan också se antagningshistorik. Det är olika för alla.

Om du skulle sakna något ämne efter gymnasiet kan du alltid studera detta på komvux - vuxenutbildning.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in