Tacksam för hjälp i valet av utbildning

13 mar 2014
FRÅGA
Hej
Jag undrar om det kommer några nya utbildningar till nästa år? jag är nämligen lite rädd för att marknaden kommer vara mer eller mindre mättad inom 3 år på de yrken som det nu finns att läsa till hos er.
Jag läste till undersköterska i gymnasiet (3årig) och blev klar 1998. Sen läste jag ett program som heter service management på Lunds universitet samt en översiktskurs i handelsrätt. Jag blev klar 2006 och vi tillhör den grupp där vi läst masternivå i företagsekonomi och kan kalla oss civilekonomer vilket årskullen efter oss inte kan... Detta rör till det en hel del när man ska söka jobb då de inte vet om att utbildningarna skiljer sig åt. Tyvärr började jag jobba i butik son butikschef direkt efter att jag var färdigexaminerad och har haft svårt att komma ifrån det. Har ingen eller mycket lite erfarenhet av Ekbomijobb och får därför heller inga.
Jag gillar att jobba med människor men vill komma ifrån sälj.
Har ni något som skulle kunna passa mig och ev något där jag skulle kunna dra fördel av mina tidigare utbildningar vore jag väldigt tacksam för er hjälp.

Mvh
Maria Morena

Svar:

18 mar 2014

Hej Maria!

Det är svårt för oss att svara på om och när det kommer dyka upp nya utbildningar. Vi bedriver inga utbildningar själva, vi är främst en söktjänst för utbildningar och marknadsför dessa.

Jag skulle rekommendera dig att vända dig till en studie- och yrkesvägledare för att få mer hjälp i ditt studieval. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun - där finns studie- och yrkesvägledare till ditt förfogande som kan hjälpa dig.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀