Jag har varit arbetslös i 6 månader och vill utbilda mig till fordonslackerare - vilka alternativ finns för mig?

11 nov 2013
FRÅGA
Hej!

Jag vill söka utbildning för att bli fordonslackerare och har hittat några alternativ.
De ska dock ansökas via Arbetsförmedlingen. När jag går dit för att få mer information säger de att de inte kan skriva upp mig för utbildningen för att jag inte varit inskriven hos dem och arbetslös i minst 3 månader.

Jag har varit arbetslös i 6 månader men inte inskriven hos arbetsförmedlingen.

Så om jag förstår det rätt så måste jag nu vara arbetslös ytterligare 3 månader för att ens få söka utbildningen till jobbet jag vill ha.

Stämmer detta eller finns det andra alternativ för mig?

Med vänliga hälsningar
Oskar Hammarsten

Svar:

13 nov 2013

Hej Oskar!

Nu har du kontaktat Studentum.se - vi är främst en söktjänst för utbildningar. Tyvärr vet jag inte vilka regler Arbetsförmedlingen har. Men det är väldigt tråkigt att du ska behöva vänta för att utbilda dig.

Jag gjorde en sökning på Studentum.se på fordonslackerare och fick två träffar. Dessa två utbildningar är vuxenutbildning via komvux. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun och be att få tala med en studie- och yrkesvägledare.

Du kan då berätta att du hittat en utbildning som du gärna vill gå och visa dessa (om de är något för dig). Har du tur kanske kommunen kan köpa in någon av dessa utbildningar till dig, om de själva inte har någon liknande.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀