Jag behöver tips för att höja mitt snitt

03 sep 2013
FRÅGA
Hej!

Nu går jag i åk 3 på gymnasiet, naturvetenskapliga programmet.. Det har varit ganska svårt för mig i de tre åren att få såpass bra o höga betyg jag kunde o detta är p.g.a. att jag har varit i Sverige bara 4 år nu alltså då jag kom på gymnasiet var jag nästan 2 år i Sverige.

Det blir lite svårt med kurserna tills man vänjer sig. Mitt problem är att mitt betyg kommer inte räcka till för att komma in i antingen apotekare eller optiker o nu är jag helt förvirrad o stressad över det.

Har gjort högskoleprovet och fick 0.7 poäng. Behöver gärna lite tips om hur jag ska göra för att kunna komma in i de program jag nämnde ovan.

MVH, Masara

Svar:

06 sep 2013

Hej Masara!

Högskoleprovet kan du göra hur många gånger som helst (det finns två provtillfällen per år) och försöka förbättra ditt resultat. På Studentum.se har vi flera tips på hur du kan förbättra ditt resultat.


Ett annat tips är att vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun (komvux) och läsa upp betyg så att du får ett högre snitt. Kontakta en studie- och yrkesvägledare hos din hemkommun så får du hjälp.

Här kan du läsa mer om komvuxstudier.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀