Vad blir den totala kostnaden för att studera ett år i USA?

08 jun 2013
FRÅGA
Hej! Jag funderar att åka till USA och studera på Santa Monica College efter studenten, är otroligt motiverad och bestämd inför detta. Dock vill jag veta hur mycket kostnaden blir. Inte bara själva studierna utan allt. Boende,lägenhet,studiemedel m.fl för ett helt år! Vill helst inte ta ett lån på CSN så jag undrar hur den fulla kostnaden blir för ett helt år? Tack för svar!

Svar:

10 jun 2013

Hej!

Vad härligt att du är motiverad inför dina utlandsstudier. Det är otroligt utvecklande och framförallt kul att åka iväg utomlands och studera.

Gällande alla kostnader, så är det väldigt svårt för mig att svara på vad dina boende- och levnadskostnader kommer att bli. Det är väldigt individuellt och beroende på vart och hur du kommer bo kan kostnaderna skilja enormt. Ett tips är att ta kontakt med en utlandsförmedlare som har mer exakt koll på sådana siffror.

Kontakta CSN för att ta reda på hur mycket studiebidrag du kan få under ett år utomlands eller gå själv in på deras hemsida och gör en preliminär uträkning.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀