Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Vill studera men vet inte vem jag ska vända mig till?

17 apr 2013
FRÅGA
Hej!!
Jag vill studera, men vet inte vem jag ska vända mig till.
Jag har jobbat på ett demens boende sen studenten 05, och idag är jag 26, och vill mer en något annat göra annat nu. Känner att jag förlorar så mycket när jag inte vågar ta tag idet, jag har inte haft lusten o söka pga jag ej har godkänd grundläggande behörighet. Jag är mycket intresserad av er utbildning psykologi, jag har gått omvårdnads programmet med psykiatri inriktning.
Finns det annat sätt som man kan ta denna utbildning? Eller hur gör jag?

Svar:

30 apr 2013

Hej,

Vad roligt att du vill börja studera. Vi är en informationssajt om utbildning och en söktjänst som marknadsför utbildningar och har tyvärr inga studie- och yrkesvägledare på plats här. Jag skulle nämligen råda dig att ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare vid komvux i din hemkommun.

På komvux kan du studera upp betyg som du saknar så att du får grundläggande behörighet. Man brukar kunna få möjlighet att studera på distans; komvuxstudier är ganska flexibla och individuellt anpassade. Be att få prata med en studie- och yrkesvägledare så får du stöd och hjälp med information och ansökan. Han eller hon hjälper dig också att lägga upp en individuell studieplan.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar med komvuxstudier: https://www.studentum.se/utbildning/komvux__e.html#readmore

Stort lycka till!

Vänliga hälsningar


Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀