Jag får nej från komvux. Hur får jag den kompetens som jag behöver?

06 apr 2013
FRÅGA
Hejsan!
Jag är en glad tjej som har jobbar nu inom vården i 4 somrar på ett demensboende. Jag har ingen utbildning i detta men tycker det är så himla kul! Jag trivs verkligen men jag skulle vilja göra mig mer kompetent till arbetet och kanske kunna söka fast tjänst i framtiden istället för att vara vårdbiträde och timmis. Jag har sökt komvux i min kommun flera gånger för undersköterskelinjen/ omvårdnads programmet men jag är överkvalificerad eftersom jag har betyg sen gymnasiet och jobbat i yrket.

Jag blev less på att få ett nej hela tiden så nu går jag en högskoleutbildning inom idrott och hälsa. Men jag jobbar fortfarande mycket på äldreboendet, jag skulle vilja ha det yrket senare i livet men hur får jag den kompetensen? Jag kikade lite här på utbildningar men det krävs att man har gått omvårdnad tidigare, har ni några förslag på hur jag ska få denna utbildning och kompetens?

Hälsningar Maria

Svar:

23 maj 2013

Hej Maria!

Jag förstår att det känns tråkigt att inte kunna läsa dessa kurser på komvux när du får avslag. På komvux prioriterar man personer som saknar slutbetyg, så det är tyvärr därför dem är hårda mot dig. Det du kan göra är att betala komvuxutbildningen själv via en privat utbildningsanordnare.

Annars är ett alternativ Folkhögskoleutbildningar. Har du tittat på det något? Jag hittade en del inom vård här. Det kanske skulle vara något för dig? Annars är ett tips att börja utbilda dig på högskolan inom yrken som är relaterade till det du drömmer om att göra. En grund som sjuksköterska är ju aldrig fel!

Hoppas att det löser sig och att du hittar något som passar dig. Släpp aldrig hoppet om dina drömmar!

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀