Vill gå systemvetarutbildning – vad kan jag läsa innan?

05 apr 2013
FRÅGA
Hej,
Jag är intresserad av att gå en systemvetarutbildning med början HT 2014. Tänkte nu fråga ifall ni har tips på kurser man kan läsa innan på distans (nu under sabbatsåret) som är bra att ha läst om man inte har gått någon teknisk inriktning på gymnasiet.

Tacksam för svar
Rebecca

Svar:

15 apr 2013

Hej Rebecca,

Bäst råd kan du få av till exempel en yrkesvägledare på den högskola du vill studera vid eller av någon som jobbar eller studerar till systemvetare idag.  Men ett alternativ kan ju vara att läsa ett ämne som programmering, som ofta ingår i systemvetarutbildningen, via komvux. Här hittar du ett urval av sådana kurser

Ett annat råd jag kan ge dig är att kolla upp om det behövs någon särskild behörighet för att komma in på systemvetarutbildningen. Vissa av kandidatprogrammen i systemvetenskap kräver att du läst Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A. eller Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2. Om utbildningen du vill gå kräver behörighet som du inte har kan det vara läge för dig att läsa upp detta via Komvux. Du kan hitta alla utbildningar till systemvetare här och se om det kräver någon särskild behörighet.  

Lycka till

Med vänlig hälsning

Kim, informatör

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in