Vad behöver jag ha läst för att söka en kurs om det inte står något?

19 mar 2013
FRÅGA
Hejsan! På en del av era kurser, står det man ska ha godkänt i tex matte A + B.
men dom kurserna det ej står något sånt på, om det ej står gymnasiekompetens ens. kan har jag fattat rätt då att du inte behöver ha godkänt/läst Matte i för att söka den kurs?? Extremt tacksam för svar.

Mvh Pernilla

Svar:

23 maj 2013

Hej Pernilla!

En del av kurserna som marknadsförs på Studentum är komvuxkurser eller folkhögskoleutbildningar. Många av dessa hjälper dig att få högskolebehörighet eller ersätter gymnasiet, om du inte har gått det. På dessa kan det därför hända att behörighetskraven inte är så höga.

På många kurser/utbildningar kan det också stå "grundläggande behörighet" eller "särskild behörighet". Grundläggande behörighet står för att du ska ha godkända betyg i minst 2 250 av 2 500 gymnasiepoäng, du måste få lägst godkänt i Svenska 1-3, alternativt svenska som andraspråk 1-3, Engelska 5 och 6, Matematik 1b eller 1c, Godkänd i Gymnasiearbetet).

Står det särskild behörighet, då ska du ha grundläggande behörighet i grunden plus det extra ämne som krävs av den särskilda behörigheten.

Tänk därför alltid på att kolla om det står med grundläggande eller särskild behörighet.

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀