Hur snabbt kan jag läsa in Engelska B?

07 feb 2013
FRÅGA
Hejj! Har spenderat de tre senaste aren utomlands med att backpacka och se varden. Nu till hosten ar de dock dags att ta tag i studierna.
Problemet ar att jag inte har Engelska B och de flesta utbildningar som jag vill ga kraver de. Ar duktig pa engelska eftersom jag rest sa mycket men hur far jag de smidigast pa papper? Finns de nagon snabb kurs man kan ga? Och kan man gora de pa distans? Mvh

Svar:

07 feb 2013

Hej!

Du kan läsa kursen hemma på egen hand och sedan tenta av det på Komvux via en så kallad prövning. Den kostar runt 500 kr. Prövningar kan du genomföra i vilken kommun som helst, så om din hemkommun inte erbjuder datum som passar dig kan du kolla i närliggande kommuner. 

Vill du läsa kursen på distans, går du via Komvux i din hemkommun. Många gånger kan du då bestämma studietakten själv. Här är förslag på engelskakurser som din hemkommun kan köpa in åt dig. På vissa av de här skolorna som finns i listan, kan du själv köpa in kursen för ca 2 000- 3 000 kr. 

Tänk på att du kommer att hamna i en annan urvalsgrupp när du kompletterar dina betyg. På vår sajt kan du se antagningshistorik i sammanfattningsrutan på en utbildning. Kika då på BII. 

Den 15e mars öppnar antagningen och då har du en månad på dig att söka till skolor. Så kontakta Komvux redan idag, du måste nämligen vara klar med kursen innan du söker, om du vill ha möjligheten att studera redan nu till hösten. Du kan inte efterkomplettera med betyg.

En sista bara... det är ett nytt system nu, GY11, så Engelska B heter numera Engelska 6.

Lycka till!

Vänligen, Sanna Everskog
Informatör, Studentum 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in